Wat is re-integratie?

In de Wet Verbetering Poortwachter is vastgelegd dat als een werknemer ziek wordt, zowel werkgever als werknemer zich in moeten spannen voor terugkeer met passend werk. In het eerste ziektejaar richt de re-integratie zich vooral op werk bij de eigen werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd. Na een jaar, maar soms ook eerder, moeten werkgever en werknemer zich inspannen om werk te zoeken buiten de eigen organisatie. Dit is het geval als de terugkeer in het eerste spoor nog niet is gelukt. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd.

Hoe werkt het re-integratietraject in Amsterdam?

Voor zowel re-integratie 1e spoor, als re-integratie 2e spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingeschakeld, zoals Choice. Onze adviseurs helpen je op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan het omgaan met stress, conflicten, faalangst, grenzen stellen, effectief communiceren en het balanceren van werk en privé. Ook kijken wij naar andere mogelijkheden, zoals bijscholing of een andere functie en geven loopbaan advies.

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet mogelijk is?

Is terugkeren bij je oude functie niet mogelijk? Dan wordt er in het 2e spoor gezocht naar een baan buiten de organisatie, rekening houdend met je wensen. We focussen zoveel mogelijk op wat je wel kan, want daar liggen je kansen. Vervolgens ga je actief aan de slag met een sollicitatiestrategie die voor jou het beste werkt. Hierbij is personal branding het uitgangspunt. We zetten moderne sollicitatietechnieken in, zoals social media en een videoportret. Ook ontdek je de kracht van netwerken. Je maakt gebruik van ons online platform en we zetten jobhunting in Amsterdam in.
De adviseurs van Choice luisteren en kiezen voor een persoonlijke aanpak. Hierbij creëren we rust en ruimte, waarna we vol energie en creativiteit het doel bereiken. Tegelijkertijd bestaat het traject uit controleerbare, transparante acties waarbij we veel contact onderhouden met werkgever, bedrijfsarts en casemanager. Er wordt elke twee maanden een schriftelijk verslag gemaakt, zodat helder is dat zorgvuldig aan alle wettelijke verplichtingen wordt voldaan. Bij Choice werken wij volgens de voorschriften uit de Wet Verbetering Poortwachter. Onze adviseurs uit Amsterdam staan voor je klaar.

Andere interessante diensten in Amsterdam:

 

Maak gratis afspraak met onze adviseurs