Hoe werkt Re-integratie bij Choice?

In het eerste ziektejaar richt de re-integratie zich vooral op werk bij de eigen werkgever. Dit wordt re-integratie eerste spoor genoemd. Na een jaar, maar soms ook eerder, moeten werkgever en werknemer zich inspannen om werk te zoeken buiten de eigen organisatie als de terugkeer in het eerste spoor nog niet is gelukt. Dit wordt re-integratie tweede spoor genoemd. Voor zowel re-integratie 1e spoor, als re-integratie 2e spoor wordt vaak een gespecialiseerd re-integratiebureau ingeschakeld, zoals Choice en Partners.

Kan ik bij ziekte terugkeren op mijn huidige werkplek?

Als Choice en Partners je ondersteunt bij de re-integratie in het eerste spoor helpen we je om gezond en adequaat te kunnen functioneren binnen je huidige functie. Denk aan het omgaan met stress, conflicten en faalangst, grenzen stellen, effectief communiceren en het balanceren van werk en privé.

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet mogelijk is?

Is terugkeren in je oude functie niet mogelijk? Dan wordt er in het 2e spoor gezocht naar een baan buiten de organisatie, rekening houdend met je mogelijkheden.

Choice en Partners helpt je een nieuwe baan te vinden die aansluit op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Natuurlijk besteden we eerst aandacht aan het loslaten van wat je niet meer kan.

Maar we focussen zoveel mogelijk op wat je wel kan, want daar liggen je kansen. (Over het algemeen wordt er eerst een arbeidsdeskundig onderzoek gedaan). Vervolgens ga je actief aan de slag met een sollicitatiestrategie die voor jou het beste werkt, waarbij we uitgaan van ‘personal branding’. Hierin gebruik je moderne sollicitatietechnieken zoals social media, je kunt een videoportret maken en je ontdekt de kracht van netwerken. Je maakt gebruik van ons online platform en we zetten jobhunting in. Choice en Partners vindt het belangrijk om naar jou te luisteren en kiest dan ook voor een persoonlijke aanpak, waarbij we de rust en ruimte creëren om vol energie en creativiteit het doel te bereiken. Tegelijkertijd bestaat het traject uit controleerbare, transparante acties waarbij we veel contact onderhouden met werkgever, bedrijfsarts en casemanager. Er wordt elke twee maanden een schriftelijk verslag gemaakt, zodat helder is dat zorgvuldig aan alle wettelijke verplichtingen wordt voldaan.

Wij bieden ondersteuning aan bij de re-integratie in Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Utrecht. Ook bieden wij Loopbaancoaching en Outplacement aan.

Contact