Onze adviseurs

De coaches van Choice zijn ervaren en hebben een brede kennis van de arbeidsmarkt.
We werken landelijk, zodat er altijd wel een coach bij u in de buurt is.

Ellen Hoekwater
Loopbaan/Re-integratiecoach, directeur

Werkgebied: Amsterdam, Zaanstreek e.o. – Empathisch en creatief –
Een brede achtergrond en veel kennis van de arbeidsmarkt. Dat is wat ik mee breng. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een “klik” is tussen de coachee en mij. Een vertrouwensband is immers het halve werk. Empathische ondersteuning wissel ik af met praktische en creatieve sturing.

Naast loopbaancoach ben ik (mede) verantwoordelijk voor het managen van Choice. Voornamelijk Sales en Business Development.

Begin met het nodige. Doe daarna het mogelijke. En dan ineens doe je zomaar het onmogelijke…
– Franciscus van Assisi

Minke Huisman
Loopbaan/Re-integratiecoach, directeur

Werkgebied: Amsterdam e.o. – Panta rhei betekent alles stroomt of alles is in beweging. Ik geloof in de kracht van verandering. Hoe klein of groot ook. Als coach zoek ik naar welke volgende stap er gezet kan worden. 25 plus jaar ervaring als coach hebben me geleerd om het wezen van mijn cliënten echt te zien en te horen. Analytisch zijn, helder formuleren en regie nemen waar nodig, kan ik goed. En natuurlijk altijd met het plezier van samen creatief zijn in het bedenken van oplossingen.

“Niets duurt voort behalve verandering”

Hanneke van Renterghem
Loopbaan/Re-integratiecoach, directeur

Werkgebied Amersfoort – Bilthoven e.o. – Pragmatisch en ook meevoelend. Activerend en op zoek naar mogelijkheden.
Steunend en duidelijk. Samen creatieve oplossingen verzinnen, een blik in iemands ogen waarin je ziet dat er iets geland is, geeft mij voldoening.
De combinatie van het managen van onze organisatie en het begeleiden van cliënten blijft boeiend voor mij.

”Everything in your life is a reflection of a choice you have made. If you want different results start making different choices “

Huub Quintus
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Flevopolders e.o. – Senior adviseur en ervaren coach op het vlak van loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratietrajecten spoor 1 en 2. Daarnaast heb ik veel ervaring in het begeleiden van Wajonger’s in “Werkfit” en “Naar Werk” trajecten. Mijn coaching stijl is eerlijk, integer, enthousiasmerend, mensgericht en ik ga voor het best haalbare resultaat.

“Choice”staat voor keuze, ik verwacht van de kandidaten die ik begeleid dat zij bewust kiezen voor hun traject en dat zij zich ook zullen inzetten om het zo goed mogelijk af te ronden.

“Change the way you see things and the things you see will change”
– Wayne Dyer

Maaike Houtenbos
Job Hunter, sollicitatiecoach

Werkgebied heel Nederland (e-coaching) – Nadat de kandidaten een traject hebben doorlopen bij één van de coaches kom ik in beeld. Ik help kandidaten met het vinden van de juiste vacatures. Het echte verschil maak ik door met hen te kijken naar de benadering van de vacature en potentiële werkgever; zorgen dat je reactie daadwerkelijk boven op de goede stapel komt en dat je succesvol bent in je gesprek.

Mijn coaching stijl is activerend, hands-on, respectvol en direct. Ik ben een coach die alle middelen aanreikt en de kandidaat zal helpen waar ik kan, maar ik verwacht ook inzet van de kandidaat. Ik ben ervan overtuigd dat feedback nodig is om ervoor te zorgen dat de kandidaat zich op de beste manier zal profileren en presenteren bij zijn/ haar potentiële werkgever.

“What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?”
– Erin Hanson

Sabine Alders-du Bosc
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Dordrecht, Breda e.o. – Zo lang als ik mij kan herinneren draait mijn leven om het verdiepen in dat wat de mens beweegt in leven en werk. Mijn professionele leven heeft zich dan ook gevormd rondom mens en werk, soms iets meer mensgericht, soms iets meer werkgericht. Mijn ervaring in begeleiding loopt door alle lagen van organisaties heen en is verrijkt met zo’n 25 jaar werken in managementfuncties, hierdoor kan ik snel een beeld van de persoonlijke of organisatie gerelateerde situatie vormen. Dat maakt dat ik doorgaans een makkelijke gesprekspartner ben voor uiteenlopende vraagstukken binnen organisaties voor loopbaan- en leiderschapsontwikkeling.

In mijn manier van werken draait het om ruimte te geven aan eigenheid en het benutten van de eigen wijsheid, omdat jijzelf het beste antwoord op jouw vraag bent. Dit geldt zowel voor individuele als voor organisatiegerichte begeleiding. Met een aanpak vanuit “blended coaching”, ontstaat inzicht en kan een actieplan met focus op realistisch doel worden geformuleerd.

“Zijn wie je bent dat is geluk!”

Fred Omers
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Betuwe – Na mijn studie psychologie heb ik onder andere gewerkt als trainer, adviseur, manager en sinds 2000 ook als re-integratiecoach.

Binnen al deze werkvelden word ik steeds gemotiveerd en geïnspireerd door het adviseren, opleiden, coachen en begeleiden van mensen om ze zodoende verder te kunnen helpen in zowel hun privé- als professioneel leven. Als coach werk ik op een toegankelijke en empathische wijze waarbij ik de nodige humor en relativering zeker niet uit de weg ga.

In de loop der jaren heb ik ervaren dat ik gemakkelijk contact kan leggen met mensen van allerlei niveau en achtergrond en hen kan inspireren om los te komen van vastgeroeste overtuigingen om zodoende mogelijk nieuwe wegen in te slaan.

Graag begeleid en inspireer ik u ook op een kruispunt in uw leven.

Jacqueline Houthoff
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Den Haag – Rotterdam e.o. – Als re-integratiecoach vind ik het belangrijk om een betrouwbare en goed geïnformeerde begeleider te zijn voor de werkgever en werknemer.
In de begeleiding staat aandacht voor de werknemer centraal. Samen op zoek gaan naar wat er mogelijk is gezien huidige situatie, wensen en huidige mogelijkheden van werknemer.

Door mijn levensbeschouwing, leven en werken vanuit aandacht, kan een spoor 2 traject een moment in het leven worden van een werknemer waarin een positieve verandering kan plaatsvinden. Én de werknemer wordt op professionele wijze begeleid, volgens de richtlijnen van het UWV.

Sacha Lamers
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied Amsterdam – Leiden e.o. – Eerlijk en open, dat is mijn stijl van begeleiden. Soms is dat confronterend, echter daarna komt vaak inzicht. Inzicht in hoe zaken zijn gelopen, en hoe je graag wil dat ze nu anders gaan.

Samenwerken aan het door jou gestelde doel. “ik reik aan, jij kopt in”. Dat aanreiken doe ik door middel van gesprekken, oefeningen en de uitkomsten daarvan vertalen. Maar dit alles gezamenlijk! Samen optrekken om het door jou gestelde doel te realiseren, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dat vraagt bij de kandidaat om verandering van aanpak of van inzicht. Niet altijd even makkelijk, maar met een beetje hulp lukt dat vaak, en kan de nieuwe koers bepaald worden.

Want: “Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg”, zei Albert Einstein al.

Hans Huberts
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Assen – Groningen e.o. – Geen mens is gelijk en daardoor ook geen loopbaanvraag! Het maakt voor mij geen verschil wat iemand zijn of haar leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau is. Maatwerk is het credo, gefundeerd op een aantal vaste bouwstenen waarvan ik er één ben. Als coach zorg ik voor rust, (zelf)vertrouwen, inzicht en richting. En daarmee voor het gewenste resultaat!

Ik combineer in mijn werk mijn achtergrond en ervaring als HR-adviseur en loopbaancoach. Als loopbaanadviseur ben ik in de achterliggende tijd ingezet bij de meest uiteenlopende loopbaanvraagstukken. Van outplacementtrajecten voor techneuten, tot het geven van presentatietechnieken aan een huismeester. Van het oriënteren vanuit het heden op een toekomst als docente Nederlands tot het geven van een sollicitatietraining aan een groep.

Remco Welter
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Amersfoort – Veluwe e.o. – Stel dat je 40 jaar werkt in je leven. En dan 46 weken per jaar keer 40 uur. Dan kom je uit op 73.600 uur. Ook al zijn het in jouw geval een paar duizend uren meer of minder, het zijn er simpelweg te veel om ze met tegenzin te besteden. De kunst van duurzaam presteren is dan ook werkplezier. Als je houdt van wat je doet en je bent goed in dat wat je doet, dan zul je succesvol zijn. Hoe meer werkplezier je ervaart, hoe meer stress je aankan, zo hou je werkdruk in de hand.

Wat maakt werken plezierig en zinvol voor jou? Samen met jou ga ik op zoek naar jouw drijfveren en sterke punten. Ik stimuleer je om het beste in jezelf naar boven te halen. Dit is de essentie van mijn begeleiding.

Als coach heb ik mij gespecialiseerd in loopbaanbegeleiding, assessment, re-integratie en herstel-coaching bij stress en burn-out. In mijn rol als consultant gebruik ik mijn expertise o.a. op het gebied van wet- en regelgeving om de werkgever te adviseren op het veelzijdige gebied van re-integratie, verzuimmanagement & -preventie.

Werkplezier komt niet vanzelf, we komen niet vooruit zonder te experimenteren. Mijn dienstverlening typeert zich dan ook als pragmatisch, actie- & doelgericht. Ik heb lol in wat ik doe, ik denk in mogelijkheden en dat wat ik doe, wil ik zo goed mogelijk doen, daar streef ik naar. Ik word blij van het behalen van resultaat.

Marleen Hartog
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: (ten noorden van) Amsterdam e.o. –

Annemiek Bolwijn
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Eindhoven, Oirschot e.o. – Persoonlijke coach met werk en carrière als vertrekpunt. Ik begeleid mensen met velerlei achtergrond in een loopbaancoachings-, re-integratie- of outplacementtraject. Mijn kracht: Mijn kracht ligt in de combinatie van levenservaring, mensenkennis, kennis van de arbeidsmarkt en inzicht in organisaties.

Aanpak: Mijn aanpak is persoonlijk, empathisch, inspirerend, maar ook praktisch, grondig, resultaatgericht en regelmatig confronterend.

Meer inhoudelijk:
Mijn trajecten – in zijn algemeenheid – worden gekenmerkt door een combinatie van verdiepend onderzoek (zelfanalyse, loopbaanonderzoek) versterken van zelfbeeld, kwaliteiten en kracht, het aanreiken van praktische handvatten (bijvoorbeeld leren structureren van werk en leven/timemanagement) en het gezamenlijk naar een doel toe werken (persoonlijke en digitale presentatie, arbeidsmarktoriëntatie en begeleiden bij alle sollicitatie- en netwerkactiviteiten t/m redigeren van brieven, sollicitatiekleding en salarisonderhandelingen).

“Alles wat je aandacht geeft groeit!” En: “Aandacht voor wat werkt!”

Thea Coumans
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Maastricht e.o. – Sinds 1999 werk ik in de re-integratie branche, een inspirerende wereld waarin ik grote voldoening haal uit het coachen van mensen en hun klaar te stomen voor een volgende stap in hun leven. Hen te motiveren en her activeren om het beste uit zichzelf te halen en te begeleiden naar een werkomgeving die daar het beste bij aansluit.

Ik werk met de coachingsmethodes van Repairing Balance en MatriX.

Voor mij is er niets mooier dan bijdragen aan het welzijn van andere mensen. Ik houd van een concrete en no-nonsens aanpak die ervoor kan zorgen dat mensen weer in balans komen én blijven. Collega’s beschrijven mij als gedreven, doel- en mensgericht. Persoonlijk voeg ik daar dan nog enthousiasme, empathisch vermogen, een open en onbevooroordeelde houding en de nodige humor aan toe!

Martine Karsdorp
Loopbaan/Re-integratiecoach en life coaching

Werkgebied: Achterhoek – Ik help mensen om alles uit zichzelf te halen dat er in zit. In de begeleiding die ik bied pellen we af naar de kern van wat je het liefste wil. We nemen de emotionele blokkades weg en ik bied handvatten om hier mee om te gaan. Zo ontstaat er ruimte voor nieuw perspectief en gaat de persoon zelf de beslissingen nemen die passen bij wie hij is. Met alle talenten, mogelijkheden en beperkingen die er zijn. De aanleiding is meestal werk gerelateerd, de oorzaak ligt dieper verscholen in de persoon zelf.

Met mijn intuïtieve en doortastende stijl van coachen daag ik iemand liefdevol uit om echt naar zichzelf te kijken, met alle mooie, pijnlijke en lastige dingen die er zijn.

“I am the master of my faith, I am the captain of my soul.”
– William Ernest Henley

Frans de Blocq van Scheltinga
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Deventer, Zwolle e.o. – Ik ben levens- en loopbaancoach omdat ik me intens betrokken voel bij wat mensen in hun leven en loopbaan beweegt. Ik help mensen zich bewust te worden van wat hun bijzonder maakt en hoe dit overtuigend verteld moet worden.

Positieve psychologie speelt een leidende rol en de dialoog staat centraal. Ik doe dit nu 18 jaar en heb daarin mijn eigen aanpak ontwikkeld waarin de dialoog centraal staat. Ik werk graag met kandidaten die net iets anders in het leven staan. Vaak blijken mijn kandidaten met loopbaanvragen te hebben zonder dat er sprake is van verzuim. Ik richt mij ook op loopbaanproblematiek op het snijvlak van medisch gerelateerd verzuim en loopbaan.

Magda van Zelderen
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Utrecht e.o. – “Bewegen naar een nieuw perspectief” is het motto van mijn werk. Ik maak mensen en organisaties graag bewust van de noodzaak en het plezier van in beweging blijven op het gebied van werk en leren.

Mijn vermogen situaties vanuit heel verschillende invalshoeken te bekijken en daarmee zaken in een ander perspectief te plaatsen is mijn kracht. Met nuchterheid en humor nodig ik mijn cliënten uit om hetzelfde te doen.

“It is not the strongest of the spices that survives but the most adaptable” zei Darwin, dus daar help ik graag aan mee.

Cristine van der Glas
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Deventer – Arnhem, Twente e.o. Veelzijdige en creatieve loopbaanprofessional met meer dan 25 jaar ervaring.
Ik ben iemand die je steunt bij het maken van keuzes, een respectvol en warm-kritisch klankbord. Gericht op praktische oplossingen en waar nodig de diepte in. Daarbij put ik uit brede ervaring en kennis op het gebied van bijvoorbeeld stress en burn-out, psychische kwetsbaarheid en het opbouwen van nieuw zelfvertrouwen. Naast empathie breng ik ook humor en lichtheid in begeleidingstrajecten om met plezier samen te kunnen werken. Het uitgangspunt:  respect en waardering voor jouw specifieke persoonlijkheid, jouw waarden en behoeften.

Het leven moet met liefde en humor worden geleefd: liefde om het te begrijpen en humor om het te verdragen.” (Carlos Fisas)

 

Michel Wanner
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied: Roosendaal, e.o. (West-Brabant en Zeeland) – Iedereen heeft kwaliteiten en talenten. Die probeer ik boven te krijgen bij alle mensen die ik mag begeleiden. Mag, want anderen coachen beschouw ik nog steeds als een voorrecht. Wat is er mooier dan een ander vooruithelpen vanuit een – over het algemeen – wat minder prettige situatie?

Mijn kracht zit in de no-nonsensbenadering, het doorbreken van kaders en het verbinden. Wie ken ik die iets voor mijn klant kan betekenen en hoe breng ik ze bij elkaar? Daarnaast ben ik gesprekspartner op alle niveaus en vind ik wederzijds respect een basisvereiste voor het goede verloop van een traject.

Noem mij maar generalist: ik vind veel dingen interessant en heb een werkverleden in diverse functies en sectoren. Als re-integratiecoach komt dat goed van pas.

Christian Thans
Loopbaan/Re-integratiecoach

Werkgebied Venlo e.o. – Ik ben een loopbaanprofessional, gericht op oplossingen en resultaat. Ik neem initiatief en zie de kansen op de markt. Niet het cv is leidend, maar de persoon achter het cv. Tevens ligt mijn kracht in mijn regionaal netwerk. Ik voer netwerkgesprekken bij het MKB en ben betrokken bij het bedrijfsleven.

Ik durf vernieuwend te zijn bijvoorbeeld bij problemen waarvan iedereen denkt dat ze niet op te lossen zijn. Ik richt me op het in beweging krijgen van mensen: inspireren en motiveren. Binden en verbinden. Ik heb ideeën over de ontwikkeling en de aansturing van een organisatie en de mogelijkheden van de organisatie daarin.

Angelique Tabak
Re-integratiecoach
Angélique van Gils
Re-integratiecoach

Den Bosch en omstreken – Van Ambitie naar Betekenis
Welk type werk je als betekenisvol ziet, is voor iedereen anders. Iedere persoon hecht belang aan andere aspecten van zijn of haar werk. Een arbeidsplek als zinvol ervaren geeft blijheid, enthousiasme, inspireert en geeft perspectief.

Sinds 2004 begeleid ik gemotiveerde mensen met persoonlijke vraagstukken. Daarbij gebruik ik Spoor 2 re-integratie, Outplacement, UWV Werkfit / Naar Werk trajecten, loopbaanbegeleiding en maatwerk persoonlijk coachingstrajecten. Ik sluit aan op wat jou bezighoudt. Kortom een transparante, constructieve samenwerking op het gebied van loopbaan, re-integratie en mobiliteit.