Duurzaam aan het werk

Kun jij je werk niet meer aan?
Als het goed is haal je voldoening uit je werk. Maar er zijn allerlei factoren die ervoor zorgen dat het werk je te zwaar valt, dat je er meer energie in steekt dan het oplevert. Bijvoorbeeld een moeizame verstandhouding met je baas of andere collega's. Misschien krijg je te zware taken toebedeeld, of mis je juist uitdagingen in je werk. Ook je privé-situatie kan ervoor zorgen dat je werk je te veel wordt.

Hoe kan ik gezond en met plezier blijven werken? 
Wanneer je een vitaliteits- en ontwikkelingstraject ingaat, gaan we met jou in gesprek om te onderzoeken waar de pijnpunten zitten. We analyseren je situatie, bespreken mogelijke oplossingen en zetten je aan tot actie. Het doel is om tot daadwerkelijke verbetering te komen van jouw situatie. Dat betekent dat jij zelf aan de slag moet! Soms vraagt het ook een inspanning van jouw leidinggevende of HRM en daarom bespreken we de samen met jou geformuleerde oplossingen vaak ook met hen.

Wat heb ik aan een vitaliteits- en ontwikkelingstraject?
Het vitaliteits- en ontwikkelingstraject van Choice is er op gericht om jouw weerbaarheid, balans en arbeidsmarktwaarde te verbeteren en om ervoor te zorgen dat jij weer met plezier naar je werk gaat.

Wie betaalt er voor mijn werkplezier?
Jij en je werkgever zijn er samen verantwoordelijk voor dat je duurzaam inzetbaar blijft op je werk. Daarom zijn veel werkgevers bereid een traject te betalen in het kader van preventie van uitval of ongewilde uitstroom. Vraag bij je HRM-afdeling naar de mogelijkheden. Wanneer je werkgever niet kan of wil bijdragen, kun je ook rechtstreeks een traject bij ons aanvragen.

 

 

Choice teamfoto

Campina
zaphyrion server