Re-integratie

Van ziek naar werk

Wanneer een werknemer langdurig ziek is geldt de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). Deze wet verplicht de werkgever om actief bij te dragen aan de re-integratie van de werknemer. Choice neemt werkgevers de zorg uit handen en voorkomt loonsancties. De werknemer, die vanuit de WVP behalve rechten ook plichten heeft, maakt met begeleiding door Choice een nieuwe start.

Kan ik bij ziekte terugkeren op mijn huidige werkplek?

Wanneer er nog mogelijkheden zijn voor de zieke werknemer binnen het bedrijf, is sprake van re-integratie 1e spoor. Choice helpt je in dit geval vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om gezond en adequaat te kunnen blijven functioneren binnen je huidige functie. Denk aan het omgaan met stress, conflicten en faalangst, grenzen stellen, effectief communiceren en het balanceren van werk en privé

Wat gebeurt er als re-integratie op mijn werk niet mogelijk is?

Is terugkeren in je oude functie niet mogelijk? Dan wordt er in het 2e spoor gezocht naar een baan buiten de organisatie, rekening houdend met de eventuele beperkinen van de zieke werknemer.

Choice helpt je een nieuwe baan te vinden die aansluit op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Vervolgens ga je actief aan de slag met een sollicitatiestrategie die voor jou het beste werkt, waarbij we uitgaan van ‘personal branding’. Hierin gebruik je moderne sollicitatietechnieken zoals social media, je kunt een videoportret maken en je ontdekt de kracht van netwerken. 

Choice vindt het belangrijk om naar jou te luisteren en kiest dan ook voor een persoonlijke aanpak, waarbij we de rust en ruimte creëren om vol energie en creativiteit met je te werken aan jouw van werk naar re-integratietraject. Tegelijkertijd bestaat het traject uit controleerbare, transparante acties waardoor ook de werkgever goed weet waar hij aan toe is. 

Welke mogelijkheden heb ik om te re-integreren op de arbeidsmarkt?

Wanneer je door ziekte van baan moet veranderen, is het lastig om voldoende inzicht in je mogelijkheden te krijgen. Choice helpt met een uitgebreide beroepenoriëntatie. Deze bestaat uit gesprekken, psychologisch onderzoek en een beroepskeuzeonderzoek. Hierna zetten we de bevindingen om in een actieplan dat is gericht op het vinden van een baan, dat je onder begeleiding van Choice gaat uitvoeren. Valt de keuze op een eigen bedrijf? Ook hierin kunnen wij ondersteunen.

 

 

Choice teamfoto

Campina
zaphyrion server