Van werk naar werk

Als een bedrijf werknemers moet ontslaan, is het belangrijk dat deze snel een passende nieuwe baan vinden. De Van werk naar werk-trajecten van Choice bieden een transparante en persoonlijke aanpak waardoor beide partijen snel verder kunnen.

Wat als ik mijn baan verlies?

Wanneer je na een dienstverband van twee jaar of langer ontslagen wordt, heb je vanaf 1 juli 2015 recht op een transitievergoeding (http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/wetswijziging/transitievergoeding). Deze kun je gebruiken om nieuw werk te vinden via een Van werk naar werk-traject bij Choice.

Vóór 1 juli 2015 kun je ook via je werkgever een van werk naar werk-traject inkopen. Wanneer de kosten van dit traject worden betaald vanuit een ontslagvergoeding, levert dit grote fiscale voordelen op voor zowel de werkgever als voor jou.

Hoe begeleidt Choice mij van werk naar werk?

De van werk naar werk-trajecten van Choice worden volledig op maat samengesteld en zijn zowel individueel als in groepsverband te volgen. Je leert het verlies van je baan te accepteren en we gaan aan de slag met de vragen ‘wie ben ik?’, ‘’wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Vervolgens ga je actief aan de slag met een sollicitatiestrategie die voor jou het beste werkt. Hierin gebruik je moderne sollicitatietechnieken zoals social media, je kunt een videoportret maken en je ontdekt de kracht van netwerken.

Choice vindt het belangrijk om naar jou te luisteren en kiest dan ook voor een persoonlijke aanpak, waarbij we de rust en ruimte creëren om vol energie en creativiteit met je te werken aan jouw van werk naar werk-traject. Tegelijkertijd bestaat het traject uit controleerbare, transparante acties waardoor ook de werkgever goed weet waar hij aan toe is.

Hoe vind ik gepast werk? 

Ook al doe je er alles aan om een nieuwe baan te vinden, soms wil het simpelweg niet lukken. Choice biedt professionele ondersteuning in het benaderen van jouw persoonlijke arbeidsmarkt op basis van ‘personal branding’. Wij hebben in de afgelopen 20 jaar een flink netwerk opgebouwd, waardoor we je vaak in de goede richting kunnen sturen. Zo vind je snel werk dat echt bij je past.

Choice teamfoto

Campina
zaphyrion server